Over Astrid

/Over Astrid
Over Astrid 2017-11-13T22:31:39+00:00

Werkgevers kijken tegenwoordig steeds meer naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, daardoor is het steeds beter mogelijk om met een chronische aandoening te werken. Zelf heb ik gelukkig een aantal jaar geleden zo’n werkgever getroffen. Daardoor voelde ik mij serieus genomen, als werknemer. Ik werd als volwaardig medewerker gezien. Dat wil jij toch ook?

Wat en hoe communiceer ik met mijn collega’s? Mensen begrijpen mij niet, wat kan ik daar aan doen? Hoe ga ik om met mijn beperkte energie? Wat kan ik verwachten van het traject bij het UWV? Alles waar jij met een chronische aandoening mee vastloopt op je werk. Vragen waar jij tegenaan loopt en ik je mee kan helpen.

Het is mijn missie om jou zo optimaal mogelijk te laten werken met je chronische aandoening. Ik heb zelf de ervaring dat werk te combineren is met een chronische aandoening. Door middel van coaching wil ik jou helpen dit ook zo te ervaren, door werkgever en werknemer de mogelijkheden te laten inzien.

Astrid van de Nieuwenhof

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar geluk in de rest

In Juni 2010 werd ik aangereden op mijn racefiets. Het gevolg: een gebroken ellepijp. Een halfjaar later kreeg ik pijn in mijn heupen, dit breidde zich uit naar andere gewrichten en dat werd in de tijd erna steeds erger. De zoektocht naar de oorzaak begon, met als uiteindelijk resultaat de ziekte van Bechterew, artrose en de ziekte van Tietze. Allen reumatische aandoeningen waar de nodige pijn, stijfheid en vermoeidheid bij om de hoek komen kijken.

Door het gevecht te staken, won ik van mezelf

Vechten tegen de pijn, vechten tegen de vermoeidheid. Doorgaan met wat ik daarvoor ook kon, grenzen voorbij gaan. Het hielp me niet. Wat me wel hielp, was door dat gevecht te stoppen. Ik kon het niet winnen van mijn gezondheid, de pijn was er toch. Hoe harder ik ging vechten, hoe erger de klachten werden. Juist door hiermee te stoppen, won ik. Ik ging focussen op wat echt belangrijk voor mij was.

‘Jij bent zo inspirerend’

Toen ik zelfs tijdens een revalidatietraject te horen kreeg dat ik inspirerend voor anderen met een chronische aandoening was, is het plan voor Aranea Coaching ontstaan. Ik wil jou inspireren, laten zien wat je wel kunt, luisteren, soms ook een spiegel voor houden. Met andere woorden, jou coachen om het beste uit jezelf en je situatie te halen binnen de mogelijkheden die je hebt. Dit als ervaringsdeskundige, met een portie humor, enthousiasme en positiviteit. Ik weet hoe frustrerend het is om afspraken af te moeten zeggen, om tegen je eigen grens aan te lopen, niet meer de dingen te kunnen doen die je graag zou willen. Ik weet ook hoe onzeker het is, je weet niet hoe je toekomst eruit ziet. Nog sterker, je weet niet hoe morgen zal gaan.

Prettig werken met je chronische aandoening, wie wil dat nou niet?

Zelf werk ik nog steeds met plezier bij mijn werkgever. In wederzijds vertrouwen heb ik altijd open kunnen praten over mijn aandoening. Samen hebben we gekeken welke aanpassingen nodig waren om zo optimaal mogelijk te blijven werken.

Mijn aandoening omgezet in mijn kracht

In 2016 ben ik gestart met de opleiding Individueel Coaching bij de Coachboulevard. Dit heeft voor mij een goede basis gelegd. Samen met mijn eigen ervaringsdeskundigheid zet ik dit in om jou verder te helpen om te leven en werken met een chronische aandoening.

Wil je maandelijks tips voor werknemers in je mailbox over het omgaan met je chronische aandoening? Schrijf je in.
Wil je maandelijks tips voor werkgevers in je mailbox over het omgaan met een werknemer met een chronische aandoening? Schrijf je in.