Intervisiegroep

/Intervisiegroep
Intervisiegroep2018-02-13T16:16:14+00:00

Ervaringen uitwisselen binnen een intervisiegroep met gelijkgestemden

Je hebt een chronische aandoening en je hebt hier je weg inmiddels in gevonden. Mogelijk met een aantal aanpassing haal je voldoening uit je werk.

Je loopt alleen wel tegen situaties aan, waarbij je niet goed weet hoe je het aan kunt pakken of waarvan je wilt weten hoe anderen met een chronische aandoening dat doen.

  • Je krijgt advies over omgaan met je chronische aandoening;
  • Je leert reflecteren op je eigen gedrag. Welk aandeel heb je zelf in de situatie?
  • Je gaat op anderen manieren naar een situatie kijken;
  • Je leert gelijkgestemden kennen, dit werkt erg prettig.

Bekijk de kalender

Intervisiegroep Utrecht chronische aandoeningen

Intervisie is onderlinge advisering ten aanzien van (werk)problemen, in een leergroep van gelijken binnen een gezamenlijke vastgestelde structuur tot oplossingen komen in een autonoom ervaringsgericht leerproces.

Intervisie, wat houdt het in?

Door het inbrengen van een casus en deze uit te diepen aan de hand van een werkvorm, krijg je nieuwe inzichten waar je zelf mee aan de slag gaat. Waar je ook tegenaan loopt, je staat er niet alleen voor en hoeft het ook niet alleen te doen.

Wat gaan we doen tijdens een intervisiebijeenkomst?

Voordat je start hebben we een vrijblijvende kennismaking. Hierbij bekijken we samen of intervisie aansluit bij jouw behoefte. Wanneer ik verwacht dat dat niet zo is, zal ik dat ook aangeven.

Tijdens de eerste bijeenkomst neem ik je mee in wat intervisie inhoudt en leer je de groep kennen. Uitgangspunt hierbij is veiligheid creëren, zodat je je prettig voelt in de groep.

Bij de start van een bijeenkomst kun je een situatie inbrengen. Gezamenlijk kiezen we één situatie uit waar we mee aan de slag gaan tijdens de bijeenkomst.

Bij de start van een intervisiebijeenkomst kijken we steeds terug op wat je gedaan hebt met de inzichten uit de vorige bijeenkomst en wat je daarin nog nodig hebt. Vervolgens gaan we met een nieuwe situatie aan de slag te gaan.

Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Afspraak inplannen